Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Kom naar het Congres Publieke Ruimte 2022

Kom naar het Congres Publieke Ruimte 2022

08-04-2022
Op dinsdag 26 april vindt het jaarlijkse Congres Publieke Ruimte plaats in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Het congres profileert zich als kennis- en netwerkevent voor alles rond openbare ruimte in Vlaanderen en Brussel. De VMM is partner en dingt ook mee naar de Prijs Publieke Ruimte 2022.

Voor wie?

Het congres richt zich tot iedereen die op de een of andere manier actief is in publieke ruimte. Ben je betrokken bij beleid, planning, ontwerp, inrichting of beheer van openbare ruimten? Dan is dit echt iets voor jou. 

Congresthema en -programma

Het congresthema dit jaar is 'Leg de puzzel'. De focus van het programma ligt op samenwerking, proces en participatie want puzzelen aan projecten en publieke ruimte doen we samen. 

Een volledige dag lang kan je diverse keynotes en lezingen volgen binnen thema's als stadsontwikkeling, openbaar groen, mobiliteit, klimaat en gebruik van de publieke ruimte. Er vinden ook twee excursies plaats. 

Bekijk het programma en schrijf je in »

Kalkense Meersen dingt mee naar Prijs Publieke Ruimte 2022

Tijdens het congres wordt voor de vijftiende keer de Prijs Publieke Ruimte uitgereikt. Een vakjury nomineerde zes projecten verdeeld over twee categorieën (stedelijk en landelijke projecten). Je kan ook zelf stemmen voor jouw favoriet.

Een van de genomineerde projecten is de Kalkense Meersen, meer specifiek de werken aan het speerpuntgebied Kalkenvaart en Oude Schelde in Laarne/Wichelen. Dit is een realisatie van de VMM en het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Het project omvatte de aanleg van natte natuur, het wegwerken van vismigratieknelpunten en het herstel van de structuurkwaliteit van waterlopen. 

Stem op jouw favoriet »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.