Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Dijle-Zennedag 14 oktober: programma & inschrijvingen

Dijle-Zennedag 14 oktober: programma & inschrijvingen

22-09-2022
Op vrijdag 14 oktober wordt de derde Dijle-Zennedag in Kraainem. Kom samen met ons de kansen en uitdagingen in het Woluwegebied ontdekken!

Schrijf je in (voor 5/10)

Wat?
3e Dijle-Zennedag
Wanneer? 14 oktober 2022 - 9.30u tot 16.30u
Waar? Cultureel Centrum AGORA, Patronaatstraat 7, Kraainem
Voor wie? Professionelen en ervaringsdeskundigen die werken rond open ruimte, water, ruimtelijke planning, landschap, natuur en lokale besturen, schepenen en geïnteresseerde buurtbewoners
Inschrijven Gratis, inschrijvingen voor 5 oktober

De Woluwe, tot voor kort een verborgen en bijna vergeten rivier, krijgt haar plaats terug in het landschap. Kom ontdekken hoe de Woluwe en haar zijbeken als katalysator ingezet worden voor herstel van het groenblauwe netwerk en gebiedsontwikkeling.
 
In de voormiddag luisteren we naar inspirerende ervaringen en projecten. Je krijgt een overzicht van de kansen en uitdagingen in het Woluwegebied en het integraal waterbeheer in het Dijle-Zennebekken. 
 
Na de lunch verkennen we realisaties langs de Woluwe, de Kleine Maalbeek en de Wezembeek. Je kan kiezen voor een excursie met de fiets (niet-elektrisch) of met de bus. Het programma is voor fiets en bus hetzelfde.

Programma

 • 9u30 – 10u00: Onthaal met koffie

 • 10u00 - 10u10: Verwelkoming door de gemeente Kraainem en provinciegouverneur Vlaams-Brabant Jan Spooren
   
 • 10u10 - 10u40: De Woluwe als deel van een groter geheel: een toelichting over het integraal waterbeheer in het Dijle-Zennebekken – Katrien Piessens en Tom De Bie (Bekkensecretariaat Dijle-Zennebekken)
   
 • 10u40 - 11u00: De Woluwe, een rivier met een interessant verhaal : een toelichting van de geschiedenis van de Woluwe sinds haar ontstaan – Sander Somers (Geschiedkundige)
   
 • 11u00 - 11u20: Pauze met drankje
   
 • 11u20 - 11u40: De Woluwe, een rivier in ontwikkeling: een overzicht van verschillende projecten die de kwaliteit van de Woluwe verbeteren – Kris Soete (VMM)
   
 • 11u40 - 12u00: De Woluwe, een bron van inspiratie: een toelichting over het zoeken en vinden van waterbronnen – Hans Welens (Coördinatie Zenne vzw)
   
 • 12u00 - 12u30: De Woluwe, een rivier met een toekomst, voorstelling van het nieuwe Strategisch Project Leve(n)de Woluwe – Margot De Groote (SPLW)
   
 • 12u30 - 13u30: Broodjeslunch
   
 • 13u30 - 16u30: Bezoek aan voorbeeldprojecten
  • Het Zeen, ambitieus en innovatief toegankelijk groen en waterbeheer
  • Inschakeling van de kasteelvijvers als buffering van de waterlopen aan de Burbure en het voormalig Dexia-domein
  • Hermeandering van de Woluwe in Sint-Stevens-Woluwe
    
 • 16u30 - 17u30: Receptie

Schrijf je in (voor 5/10)

Vragen? Neem contact op met Margot De Groote

Organisator: De Dijle-Zennedag is een initiatief van het Bekkensecretariaat Dijle-Zennebekken en Strategisch Project Leve(n)de Woluwe. Met dank aan de gemeente Kraainem en Agora voor de enthousiaste en logistieke ondersteuning.

Dijle-Zennedag 2022 partners

Strategisch Project Leve(n)de Woluwe is een samenwerking tussen: Vlaamse Milieumaatschappij, gemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Machelen, Steenokkerzeel en stad Vilvoorde, Vlaamse Landmaatschappij, Bekkensecretariaat Dijle-Zennebekken, De Werkvennootschap, Agentschap voor Natuur en Bos, Leefmilieu Brussel, Aquafin en de Provincie Vlaams-Brabant.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.