Vlaanderen.be vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Presentaties

Presentaties

Hier vind je de presentaties van onze infosessies en studiedagen
Dioxines en PCB's in Menen

9-02-2017 - De nieuwste meetresultaten van dioxines en PCB's zoals ze voorgesteld werden op Café Santé in Menen.

Studiedag Luchtkwaliteit en gezondheid

10-10-2016 Lucht is levensnoodzakelijk. Maar welk effect heeft de luchtkwaliteit op onze gezondheid? Op deze studiedag zijn we met deze centrale vraag aan de slag gegaan. Lees hier de presentaties na en krijg antwoord op vragen als: Hoe is onze luchtkwaliteit? Is de lucht in Vlaanderen gezond? Hoe antwoordt het beleid hier op? Wat doet Europa?

Infosessie Ecotoxicologie

20-09-2016 Krijg je op het werk wel eens te maken met ecotoxiciteitstesten? Dat kan als je betrokken bent bij de vergunningsverlening, inspectie- en meetcampagnes. Op deze infosessie Ecotoxicologie gaven we o.a. uitleg bij de (basis)principes van ecotoxicologie. We gingen dieper in op bioafbreekbaarheid en -elimineerbaarheid en de bijhorende testen.

Infosessie riothermie en indicatoren

16/06/2016 - Warmterecuperatie uit rioolwater bied je de kans om energie en kosten te besparen. Daarnaast presenteert de VMM ook ook enkele instrumenten waarmee je de performantie van je rioolbeheer kan vergelijken. Deze infosessie maakt deel uit van het interactief leertraject Rio-leren.

RIO-leren: november 2015

17/11/2015 - Infosessie RIO-leren over het opstellen van bestekken, archeologie bij rioleringswerken en controle van aannemers en werftoezicht.

Symposium meerlaagse waterveiligheid

17/06/2013 - De VMM organiseerde in Antwerpen een symposium over meerlaagse waterveiligheid. Het symposium gaf duiding bij de inzichten vanuit de ORBP-studie en de betekenis van meerlaagse waterveiligheid voor Vlaanderen op het vlak van protectie, preventie en paraatheid.

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

>>Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid