Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home
84 resultaten voor de zoekopdracht.
Filter de resultaten.
Type item


Nieuwe items sindsSorteer op relevantie · datum (meest recente eerst) · alfabetisch
Lokale maatregelen tegen droogte en wateroverlast
De klimaatverandering laat zich in Vlaanderen vooral voelen met toenemende periodes van aanhoudende droogte en intensere neerslag die leidt tot overstromingen. Steden en gemeenten kunnen de uitdaging aangaan door werk te maken van concrete oplossingen rond droogte en waterbeheer. Hiermee hebben ze een grote impact op de leefbaarheid voor hun inwoners en hun omgeving.
Bevindt zich in Nieuwsbrief / April 2024
Hoge grondwaterstanden en debieten begin mei
April was opnieuw veel natter dan gemiddeld. Het grondwaterpeil blijft zo hoog: op alle meetplaatsen registreert de VMM normale, hoge tot zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het is van 2001 geleden dat het peil begin mei nog zo hoog stond. De 14-daagse gemiddelde debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn hoog tot zeer hoog voor de tijd van het jaar.
Bevindt zich in Nieuws / Archief
Gloednieuw park Woluwedal: van vergeten rivier naar klimaatrobuuste vallei
Langs de Woluwelaan (R22) in Zaventem, ter hoogte van de Frans Smoldersstraat in deelgemeente Sint-Stevens-Woluwe, opende het gloednieuwe park Woluwedal. De VMM bracht er de Woluwerivier terug naar de oppervlakte en gaf haar een kronkelend profiel. Samen met de gemeente Zaventem en een consortium van lokale partners, transformeerde dit gebied naar een robuuste vallei van 5,5 hectare met ruimte voor natte natuur, bos en recreatie.
Bevindt zich in Nieuwsbrief / Mei 2024
Grondwaterstand uitzonderlijk hoog na zeer natte lente, ook debieten zeer hoog
De zeer natte meimaand en lente beïnvloedt het grondwaterpeil: op 99% van de meetplaatsen registreert de VMM normale, hoge tot zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Een gelijkaardige nat begin van juni kwam sinds de eeuwwisseling nog niet voor. De 14-daags gemiddelde debieten stijgen in het oosten en dalen veelal in het westen van Vlaanderen.
Bevindt zich in Nieuws / Archief

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.