Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Water / Riolering en waterzuivering / Timing en subsidies / Subsidies

Subsidies riolering, KWZI en IBA

De aanleg van gemeentelijke saneringsinfrastructuur wordt betaald door de rioolbeheerders. Maar het Vlaamse Gewest ondersteunt deze beheerders met subsidies voor de aanleg van riolering, kleinschalige waterzuiveringsinstallaties en individuele behandelingsinstallaties voor afvalwater.

Projectsubsidies riolering en KWZI 2024

Op 22 maart 2024 werd de lijst van projecten goedgekeurd die in aanmerking komen voor de subsidiëring van (her)aanleg van riolering en kleinschalige waterzuiveringsinstallaties.

Raadpleeg subsidieprogramma GIP 2024 deel 1 »

Digitale subsidieprojecten

Alle informatie-uitwisseling voor subsidieprojecten gebeurt digitaal.

Via het AWIS platform dien je een aanvraag in voor een nieuw subsidieproject, maar ook in latere projectfasen worden documenten opgeladen in deze digitale omgeving. Beslissingen over de ingediende subsidiedossiers worden ook gecommuniceerd via dit platform.

Enkel voor uitwisseling van informatie voor dossiers die niet opgenomen zijn op een subsidieprogramma of als het delen van documenten (tijdelijk) niet mogelijk is via AWIS-projecten zelf, kan nog gebruik gemaakt worden van het Extranet platform.

Hulp nodig?

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.