Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Overstromingen / Neerslagradar

Neerslagradar Houthalen-Helchteren

In Houthalen-Helchteren hebben we een nieuwe neerslagradartoren gebouwd. Die levert gedetailleerde neerslaggegevens, waardoor de berekening van de overstromingsvoorspellingen nog nauwkeuriger wordt. Samen met de al langer actieve radar in Jabbeke (in beheer van het KMI) is het hele Vlaamse grondgebied zo optimaal gedekt.

Neerslagtotaal van de voorbije 24 uur.

Bekijk de kaart op volledig scherm

De constructie in beeld

   Constructie van de toren  Afwerking van de toren  Technische installatie

De VMM beheert de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie. De VMM werkt volgens de principes van de meerlaagse waterveiligheid om overstromingen aan te pakken in Vlaanderen.

» over VMM

Meer informatie over de metingen vind je op:

Waterinfo.be is de portaalwebsite van de Vlaamse waterbeheerders. Je vindt er alle actuele waterstanden en overstromingsvoorspellingen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.