Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Werken aan Verlorenkost in Gistel-Oudenburg

Werken aan Verlorenkost in Gistel-Oudenburg

30-09-2016
We starten binnenkort met werken op de linkeroever van Kamerlingsgeleed in Gistel-Oudenburg, ter hoogte van Verlorenkost. Over een afstand van 150 meter zullen we er de oever herstellen en slib ruimen. Vanaf 10 oktober moet daarbij het jaagpad langs het kanaal Plassendale/Nieuwpoort een drietal weken afgesloten worden, om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te garanderen.

Het oeverherstel en de slibruiming door de VMM komen er om bescherming te bieden aan de huizen die langs de waterloop gelegen zijn. Ook de waterafvoer wordt hierdoor gegarandeerd.

Wil je meer weten over oeverherstel en slibruiming door de VMM? Hier vind je meer informatie.

Jaagpad tijdelijk afgesloten

Een strook van 200m langs het jaagpad in Gistel en Oudenburg zal vanaf 10 oktober tijdelijk verboden zijn voor alle verkeer om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen. Het afsluiten van het jaagpad beperken we tot een minimum en zal vermoedelijk drie weken duren.

De werken maken deel uit van een groter project waarbij oevers van onbevaarbare waterlopen op verschillende plaatsen in het bekken van de IJzer en de Brugse Polders hersteld worden door de VMM.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.