Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Optimalisatieprogramma 2016-2020 goedgekeurd

Optimalisatieprogramma 2016-2020 goedgekeurd

15-01-2015
12/01/2015 - De Vlaamse regering keurde op 9 januari het Optimalisatieprogramma 2016-2020 goed. Er wordt opnieuw 250 miljoen euro uitgetrokken voor bijkomende investeringen in de waterzuivering.

Het optimalisatieprogramma is het investeringsprogramma voor de bovengemeentelijke saneringsinfrastructuur. Alle nieuwe investeringsprojecten voor 2016 kan u nu online consulteren.

De 250 miljoen euro bijkomende investeringen zullen worden uitgevoerd door Aquafin. 100 miljoen euro van deze investeringen kaderen in het Lokaal Pact met de gemeenten. Want waar er een grote ecologische meerwaarde kan gecreëerd worden, neemt het Vlaamse Gewest projecten over van de gemeenten en zorgt op die manier voor bijkomende financiële ondersteuning voor de gemeenten.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.