Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Openbaar onderzoek aanduiding zwemwateren

Openbaar onderzoek aanduiding zwemwateren

12-12-2017
Jaarlijks stellen de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid een lijst van zwemwateren voor waar volgend badseizoen (mei – september) de waterkwaliteit wordt gecontroleerd. De nieuwe lijst voor 2018 ligt nu voor in openbaar onderzoek tot 11 januari en omvat 42 badzones aan de kust en 47 zwemzones in het binnenland.

Tijdens het badseizoen wordt op deze locaties minstens één keer per week de waterkwaliteit gecontroleerd. Zo kunnen we garanderen dat je in proper water zwemt. Het resultaat wordt telkens ter plaatse uitgehangen. Op de lijst voor 2018 staat ook 1 nieuw zwemwater in Lommel, waar je waarschijnlijk volgend jaar een duik zal kunnen nemen.

Het openbaar onderzoek loopt van 12 december tot en met 11 januari. Gedurende deze maand kan iedereen voorstellen doen en opmerkingen over deze ontwerplijst voor 2018 formuleren. De lijst hangt uit in elke betrokken gemeente en vind je op www.kwaliteitzwemwater.be  

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.