Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hoge waterstanden langs onbevaarbare waterlopen

Hoge waterstanden langs onbevaarbare waterlopen

14-12-2017
De regenzone van woensdagavond was op veel plaatsen redelijk intens en zorgde voor maximale neerslaghoeveelheden van ongeveer 28mm (regio Gent). Vooral in Oost- en West-Vlaanderen zorgde dit in (in combinatie met de smeltende sneeuw) voor sterke peilstijgingen van de onbevaarbare waterlopen met uitgebreide niet-kritieke overstromingen van akkers en weilanden als gevolg. Verschillende van onze wachtbekkens zijn (gedeeltelijk) gevuld of nog aan het vullen (vooral in Oost-Vlaanderen).

De trager reagerende waterlopen moeten de laatste neerslag van deze nacht nog verwerken en kunnen hierdoor nog enkele uren verder stijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval op de Heulebeek in Moorsele (Leiebekken) en op de Bellebeek in Essene (Denderbekken).

Vandaag (donderdag) wordt het wisselvallig met enkele buien. De hoeveelheden (enkele mm) zijn niet van die aard dat nieuwe problemen verwacht worden. Ook later deze week en in het weekend wordt er nog bijkomende neerslag verwacht. De hoge waterstanden kunnen dus nog enige tijd aanhouden. Begin volgende week wordt het vermoedelijk droger.

Volg de actuele waterstanden via waterinfo.be

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.