Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Op zoek naar klimaatcijfers per gemeente?

Op zoek naar klimaatcijfers per gemeente?

28-03-2022
Op provincies.incijfers.be vind je voortaan klimaatscenario’s en mogelijke klimaatmaatregelen per gemeente. De klimaatcijfers zijn gebaseerd op het Klimaatportaal Vlaanderen, waar je de klimaatscenario’s ook op kaart kan bekijken.

Op provincies.incijfers.be worden klimaatcijfers gebundeld in een scenariorapport per gemeente. Daarnaast gaan ze ook na welk type maatregelen kan ingezet worden om de effecten van de klimaatverandering te milderen. Per gemeente zijn er twee rapporten beschikbaar:

Heel wat van de klimaatcijfers die je terugvindt op provincies.incijfers.be worden via open data overgenomen van Klimaatportaal Vlaanderen.

Het Klimaatportaal brengt met interactieve kaarten de mogelijke klimaatverandering in Vlaanderen gedetailleerd in beeld en dat voor scenario’s tot 2050 en verder. De website biedt je een antwoord op hoe droogte en hittestress zullen evolueren; waar extra wateroverlast of overstromingen dreigen; en welke gevolgen dit kan hebben voor kwetsbare bevolkingsgroepen, gebouwen, landbouw en natuur.

Klimaatportaal Vlaanderen

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.