Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Mogelijke wateroverlast langs onbevaarbare waterlopen

Mogelijke wateroverlast langs onbevaarbare waterlopen

09-02-2016
Op dit ogenblik zijn er plaatselijk niet-kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen. Voor vandaag (dinsdag) wordt nog veel regen voorspeld, waardoor we kritieke overstromingen niet kunnen uitsluiten.

Vandaag trekt vanaf de Franse grens een zeer actieve regenzone over ons land die voor veel neerslag zal zorgen. Het KMI voorspelt 10 tot 20 liter neerslag per m². Plaatselijk kan dat zelfs 25 liter per m² zijn.

Hierdoor zullen opnieuw waakpeilen op de onbevaarbare waterlopen overschreden worden, met niet-kritieke overstromingen (bv. weiland) tot gevolg. Op basis van de huidige neerslagvoorspellingen kunnen onze voorspellingsmodellen de kans op kritieke overstromingen niet uitsluiten.  Veel hangt af van waar en in welke hoeveelheid de neerslag uiteindelijk zal vallen, wat op dit ogenblik nog onzeker is.

Wie een woning heeft die sterk overstromingsgevoelig is, neemt beter het zekere voor het onzekere en bereid zich voor om schade te voorkomen.

Ook tijdens de rest van de week valt er regelmatig regen, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht.

Volg de neerslagvoorspellingen, gevallen neerslag en overstromingsvoorspelling op de voet op www.waterinfo.be.

Meer informatie?

  • Lees op waterinfo.be  de nieuwsberichten om snel een overzicht te krijgen van de waterstanden en overstromingsvoorspelling.
  • Wees goed voorbereid op overstromingen. Daarmee kan je heel wat schade aan je woning beperken of zelfs vermijden. Bekijk hier enkele handige tips.
  • Voor dringende vragen kan je steeds terecht bij de lokale hulpdiensten en je gemeente.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.