Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Uitreiking Henry van de Velde awards

Uitreiking Henry van de Velde awards

04-02-2021
Op vrijdag 5 februari 2021 om 16.00 uur kun je online de uitreiking van de Henry van de Velde awards volgen. Die vindt plaats in Bozar en wordt gepresenteerd door Xavier Taveirne. De 17 winnaars zijn gekend, maar wie gaat binnen elke categorie lopen met de Gold Award? En wie wordt het voor de Climate Challenge Award van de VMM? Samen met jou kijken we hier vol spanning naar uit!

Ga naar de online uitreiking – 5/2, 16.00 uur

 

 

Zoals elk jaar betekenen de Henry van de Velde Awards een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. Dit jaar zijn er 17 Henry van de Velde Award-winnaars, verdeeld over 7 categorieën:

  • Business Innovation
  • Climate Challenge
  • Consumer
  • Crafts by Bokrijk
  • Digital Product
  • Graphic & Communication
  • Habitat

De VMM is trots om de Climate Challenge Award te mogen uitreiken. Binnen deze categorie dingen deze bureaus mee naar de Gold Award:

Daarnaast zijn er ook awards voor de Lifetime Achievement, de Company, de Young Talent, de Ecodesign by OVAM en de Public Choice Award.

Samen met jou volgen we de feestelijke uitreiking online. Die vindt plaats in Bozar, maar door de coronamaatregelen mogen enkel de laureaten van de Gold Awards fysiek aanwezig zijn. Zij mogen hun trofee in ontvangst nemen uit de handen van Xavier Taveirne . 

Ga naar de online uitreiking – 5/2, 16.00 uur

 

 

Over de Henry van de Velde awards

De Henry van de Velde Awards worden jaarlijks door Flanders DC uitgereikt en betekenen al sinds 1994 een vaste waarde in het designlandschap. Dit jaar worden de awards mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Vlaams Agentschap voor Innovatie & Ondernemen (VLAIO), BOZAR, Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Bokrijk, Vaklab en Z33 - Huis voor actuele kunst, design en architectuur.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.