Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Bernard De Potter nieuwe voorzitter Internationale Scheldecommissie

Bernard De Potter nieuwe voorzitter Internationale Scheldecommissie

27-01-2021
De administrateur-generaal van de VMM is aangesteld als voorzitter van de Internationale Scheldecommissie (ISC) voor de periode 2021-2022. Federale en gewestelijke overheden uit Frankrijk, België en Nederland werken in de ISC nauw samen aan het waterbeheer in het Scheldestroomgebied.

De Internationale Scheldecommissie is een intergouvernementeel orgaan waarin 6 verdragspartijen vertegenwoordigd zijn: Frankrijk, het Waalse Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het Vlaamse Gewest, federaal België en Nederland. De ISC streeft naar een duurzaam en integraal waterbeheer in het internationale Scheldestroomgebiedsdistrict. In dit verband is de ISC het internationale forum voor afstemming van de Europese waterrichtlijnen (kaderrichtlijn Water en Overstromingsrichtlijn) in het Scheldedistrict.

ProfielfotoHet voorzitterschap van de ISC wordt afwisselend door iedere verdragspartij uitgeoefend voor een periode van twee jaar. Op 1 januari 2021 gaf de Belgische delegatie de fakkel door aan de Vlaamse delegatie. Per ministerieel besluit van 21 december 2020 werd de heer Bernard De Potter aangesteld als voorzitter van de Internationale Scheldecommissie voor de periode 2021-2022.

Meer informatie>>

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.