Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Informatieverplichting vastgoed in overstromingsgevoelig gebied wijzigt op 1 januari

Informatieverplichting vastgoed in overstromingsgevoelig gebied wijzigt op 1 januari

28-11-2016
Op 1 januari 2017 wijzigen de richtlijnen voor de informatieplicht voor publiciteit bij vastgoed in overstromingsgevoelig gebied. Het overstromingssymbool moet dan enkel nog vermeld worden bij de publiciteit van vastgoed dat in effectief overstromingsgevoelig gebied ligt.

Het  onderscheid met woningen en gronden in mogelijk overstromingsgevoelig gebied wordt zo duidelijker. De schriftelijke vermelding van vastgoed in mogelijk overstromingsgevoelig gebied blijft wel verplicht. Je kan de nieuwe richtlijnen raadplegen op www.integraalwaterbeleid.be.

De wijziging komt er na een evaluatie van de informatieplicht door de Commissie Integraal Waterbeleid. De evaluatie gebeurde onder meer op basis van een bevraging van vastgoedmakelaars en notarissen. De aanpassing van de richtlijnen voor de publiciteit is een eerste initiatief om de informatieplicht te verbeteren. Andere voorstellen worden nog verder onderzocht en uitgewerkt.

Heb je trouwens al kennis gemaakt met www.vmm.be/water/overstromingen/watertoets? Met dit instrument kan je nog vlotter opzoeken of een vastgoed in overstromingsgevoelig gebied ligt en kan je een gedateerde afdruk van de kaart aan de kandidaat-koper aanbieden.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.