Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Building with Nature moet wapenen tegen klimaatverandering

Building with Nature moet wapenen tegen klimaatverandering

26-01-2017
Met Building with Nature engageren zeven landen zich in een Europees project om overstromingsgevaar, kusterosie en hevige regenval in de Noordzeeregio het hoofd te bieden. Ook VMM draagt als partner haar steentje bij. Op 26 en 27 januari vindt er in Antwerpen een workshop plaats in het kader van dit project.

Waarom dit project?

We moeten ons in de toekomst beter wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. In kust- en stroomgebieden in het Noordzeegebied kunnen we met specifieke aanpassingen langs de Noordzee het risico op overstromingen en kusterosie verminderen. Het project neemt elementen en krachten uit de natuur - zoals wind en stroming - mee in het ontwerp van waterbouwkundige ontwikkeling.  Zo bouwen we mét de natuur, in plaats van te bouwen om de gevolgen van de natuur zoveel mogelijk te beperken.

Onze rol

De VMM onderzoekt een aantal innovatieve inrichtingsconcepten voor de Kleine Nete. Bedoeling is om een de waterloopfunctie van de Kleine Nete goed uit te bouwen in combinatie met een recreatiefunctie.

Workshop in Antwerpen

Op 26 en 27 januari komen alle projectpartners samen in Antwerpen voor een workshop. Tijdens de tweedaagse wordt er onder andere een bezoek gebracht aan het natuurgebied Olens Broek en het werkterrein rond de Kleine Nete.

Meer weten over Building with Nature.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.