Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Webinar klimaatadaptatie - Klimaatportaal in het nieuw

Webinar klimaatadaptatie - Klimaatportaal in het nieuw

04-10-2021
Het klimaat wijzigt, en die verandering zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. In een webinarreeks nemen we je graag mee op zoek naar antwoorden. In een volgende webinar over klimaatadaptatie op 21 oktober focust de VMM zich op het vernieuwde Klimaatportaal Vlaanderen, en hoe het kan helpen om een lokaal beleid uit te stippelen.

Dat we ons moeten aanpassen om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan staat buiten kijf. Hittestress, droogte, wateroverlast en andere extreme fenomenen zijn niet langer ondenkbaar in Vlaanderen en in vorige webinars zagen we al hoe we lokaal op zoek konden gaan naar oplossingen.

Op 21 oktober om 14u organiseren we het derde webinar in onze reeks rond klimaatadaptatie. In dit webinar tonen we je welke data & tools het Klimaatportaal Vlaanderen ter beschikking stelt aan gemeenten om de kwetsbaarheid van klimaatverandering te analyseren. En we geven ook inzage aan tools die in ontwikkeling zijn om klimaatadaptieve oplossingen af te wegen. We gaan daarvoor tot op het terrein. We bekijken ook met enkele experten hoe ze oplossingen uitwerkten met het Klimaatportaal Vlaanderen. We zetten je graag op weg om zelf snel aan de slag te gaan met het vernieuwde klimaatportaal!

Programma

Datum: donderdag 21 oktober 2021

14.00u Verwelkoming
14.05u

Wat zijn de vele gezichten van klimaatverandering?

Kris Cauwenbergs - VMM

14.15u

Waar zet VMM op in? Voorstelling vernieuwd Klimaatportaal Vlaanderen

Johan Brouwers - VMM

14.25u

Samen werken aan oplossingen. Het traject naar een Klimaatadaptatietool

Kris Cauwenbergs - VMM

14.35u

Getuigenissen 

Prof. Luc Eeckhout - Architect EVR / KU Leuven

Nele Vandenreyt - Provincie Limburg

14.40u

Slotwoord 

14.45u

Q & A

 

Wil je dit webinar graag bijwonen? Schrijf je dan nu in via onderstaande knop.

Schrijf je hier in voor het webinar klimaatportaal

 

 

Een vorig webinar gemist?

In een eerste webinar in deze reeks rond klimaatadaptatie gingen we dieper in op het thema droogte, in het tweede webinar hebben we ons verdiept in hitte. Heb je een webinar gemist? Geen probleem. Je kan alles herbekijken op onze website.

Herbekijk onze webinars (volledig of enkel de highlights)

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.