Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Waar wil jij naartoe met de Grote Gete in Tienen?

Waar wil jij naartoe met de Grote Gete in Tienen?

Kom op zaterdag 8 december meewandelen langs de oevers van de Grote Gete in Tienen. Je kunt er je verhaal delen en jouw kijk geven op de toekomst van de waterloop.

Krijgt Tienen binnenkort een Geteterras? Of zal er terug water stromen langs 't Schip? Je wordt uitgenodigd om tijdens de wandeling aan de oevers van de Grote Gete mee te denken over de rol die de waterloop kan spelen in de stad.

Historische plaatsen als de Sint-Helenasluis, de Paardenbrugstraat en 't Schip verwijzen nog naar de eeuwenoude relatie tussen de Grote Gete en de stad Tienen. Maar door de jaren heen heeft de waterloop haar plaats in de stad jammer genoeg een stuk verloren. Water kan nochtans een grote troef betekenen in en rond het stadscentrum. 

Daarom heeft de stad Tienen samen met de VMM een ontwikkelingsvisie uitgeschreven voor de waterloop. Die visie willen we nu samen met de Tienenaars vormgeven.

Praktisch

Wanneer? zaterdag 8 december 2018, van 9.30 tot 12 uur

Waar? vertrekpunt van de wandeling is aan de Sint-Helenasluis op de Sint-Helenavest (ter hoogte van Delhaize)

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid