Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Tweede eendjeskoers op Demer in Diest

Tweede eendjeskoers op Demer in Diest

In 2016 legde de VMM de laatste hand aan het opnieuw open leggen van de Demer in Diest. De feestelijke opening met eendjeskoers kon op heel wat enthousiasme rekenen. Daarom organiseert Lions Club Diest op zondag 23 juni een tweede eendjeskoers, met de hulp van de VMM.

De eendjes gaan van start om 15 uur op de hoek van de Demerstraat, ter hoogte van huisnummer 34. De aankomst is voorzien rond 15.30 uur aan de ‘Paardentrap’ op de Kaai.

De paardentrap is oude de laad- en losplaats die per toeval werd ontdekt bij de werken in 2014-2016 en die door de VMM in ere werd hersteld. De paardentrap maakt nu deel uit van de Kaai, een plaats waar de Diestenaren graag even komen vertoeven.

Ditmaal maakt de eendjeskoers deel uit van Supermercado, een zuiders stadsfestival dat plaats heeft op 22 en 23 juni. Er zijn tal van mooie prijzen te winnen. Meer info vind je op de website.

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid