Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Ondertekening riviercontract stroomgebied Zwalmbeek

Ondertekening riviercontract stroomgebied Zwalmbeek

25-06-2021
Op maandag 28 juni 2021 ondertekenen de VMM, de Provincie Oost-Vlaanderen, Bekkensecretariaat Bovenschelde, Agentschap Natuur en Bos, Departement Landbouw en Visserij, de gemeenten Horebeke, Zottegem en Zwalm, Solva, Boerennatuur Vlaanderen, het Algemeen Boerensyndicaat Vlaanderen en de Boerenbond het riviercontract voor het stroomgebied van de Zwalmbeek.

Engagement overstromingsrisico's

Daarmee engageren de partners zich om samen aan de slag te gaan met maar liefst 43 acties die de overstromingsrisico’s in het stroomgebied zullen verminderen.

De officiële ondertekening en presentatie van het riviercontract is het eindpunt van een anderhalf jaar durend participatietraject, waarin de partners met elkaar en met het publiek in debat gingen. Dit feestelijk slotmoment is ook de start van de implementatiefase.

Sprekers zijn gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Ruimtelijke planning, gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Integraal waterbeleid, Eric De Vriendt, burgemeester van de Gemeente Zwalm en Bernard De Potter, administrateur-generaal van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Praktisch

De pers is welkom om de ondertekening van het riviercontract bij te wonen op maandag 28 juni om 18.00 uur. Na de ondertekening is er ruimte voor interviews. Het einde is gepland rond 20.00 uur.

Locatie: Terrein achter de Zwalmmolen, Rekegemstraat 28 in Munkzwalm

Veiligheid

Gelieve een mondmasker te dragen en 1,5 m afstand te houden. Graag een seintje als je aanwezig zal zijn via mail naar persdienst@oost-vlaanderen.be. 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.