Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Feestelijke opening park Woluwedal

Feestelijke opening park Woluwedal

30-04-2024
Op zondag 26 mei 2024 opent het nieuwe park Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe met feestelijk tromgeroffel. Tussen 13u en 15u kan iedereen de nieuwe groene riviervallei verkennen.

Het gebied transformeerde naar een bijzonder stuk natte natuur. Wandelaars kunnen genieten van wandelpaden en kinderen kunnen zich uitleven op de natuurlijke speelelementen. 

Ter gelegenheid van de opening trakteert de gemeente Zaventem de bezoekers met gratis hapjes en drankjes. Natuur-en waterexperten vertellen aan iedereen welke bijzonder waarde het gebied heeft. Kinderen kunnen insectenhotels maken, waterkwaliteit onderzoeken en het springkasteel verkennen.

Praktisch

  • zondag 26 mei tussen 13u en 15u
  • park Woluwedal bevindt zich langs de Frans Smoldersstraat in Sint-Stevens-Woluwe

Breed partnerschap

Het park Woluwedal werd gerealiseerd door de Gemeente Zaventem en de Vlaamse Milieumaatschappij in samenwerking met Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de Bosgroep Vlaams-Brabant en Kiemkracht vzw en wordt financieel ondersteund door het Agentschap voor Natuur en Bos, het Vlaamse Randfonds en Ayvens.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.