Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Wetgeving / Waterscan - Afsprakenkader drinkwatermaatschappijen en de overheid

Waterscan - Afsprakenkader drinkwatermaatschappijen en de overheid

Beschermde klanten hebben recht op een gratis waterscan. Deze nota somt de verschillende afspraken tussen de overheid en de watermaatschappijen op.

Het aantal uitgevoerde waterscans in de periode 2014 tot en met 2016 is laag. In 2014 (periode juli - december) bedraagt dit 44, in 2015 stijgt dit tot 150 en in 2016 tot 332.

Daarnaast zijn er grote verschillen tussen de verschillende watermaatschappijen.

In juni 2016 gaf minister Joke Schauvliege de opdracht aan de VMM om te onderzoeken wat de knelpunten zijn inzake de waterscan, hoe het komt dat er zo weinig scans worden uitgevoerd en welke rol de watermaatschappijen hierin spelen of zouden kunnen spelen. Minister Schauvliege gaf tevens aan dat het belangrijk is om de bekendheid van de waterscan te verhogen bij zowel de doelgroep als de intermediairen, om een evaluatie te doen van de doelgroep die recht heeft op de gratis scans, en om de waterscan gericht aan te bieden aan klanten via watermaatschappijen of via intermediairen zoals OCMW’s.

Lees het afsprakenkader

 

 

Bekijk hier het rapport 'Evaluatie 1 jaar afsprakenkader Waterscan'

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.