Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Wetgeving / Adviezen WaterRegulator / 2019-1 Remediëring om te komen tot budgetneutraliteit drinkwatercomponent 2015-2016

2019-1 Remediëring om te komen tot budgetneutraliteit drinkwatercomponent 2015-2016

In 2016 werd een nieuwe tariefstructuur ingevoerd, absolute voorwaarde daarvoor was budgetneutraliteit tot de nieuwe tariefreguleringsmethode in voege was. Budgetneutraliteit 2016 werd voor de drinkwatercomponent gedefinieerd als tarieven 2016 die voor de waterbedrijven leiden tot eenzelfde inkomst als in 2015. De WaterRegulator bepaalde de nadere modaliteiten voor de invulling van deze budgetneutraliteit. In 2018 stelde de WaterRegulator voor de drinkwatercomponent vast dat de budgetneutraliteit niet gerealiseerd werd en dit ondanks het correct toepassen van de modaliteiten en dus het corrigeren voor exogene factoren. Dit rapport geeft een overzicht van de acties die de watermaatschappijen hebben genomen of zullen nemen om de vastgestelde verschillen ten aanzien van een budgetneutrale inkomsten uit de drinkwatercomponent 2015 - 2016 te remediëren.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.