Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Statistieken toepassing algemeen waterverkoopreglement 2021

Statistieken toepassing algemeen waterverkoopreglement 2021

Uitgave 20-10-2022Hoe volgen de waterbedrijven en de rioolbeheerders de verplichtingen van het algemeen waterverkoopreglement op? Dit rapport bundelt de cijfers voor het jaar 2021 over de debietbegrenzing en afsluiting van klanten, de keuring van de binneninstallatie en de privéwaterafvoer, de procedure voor opvolging van wanbetaling, de minnelijke schikking voor een abnormaal hoog verbruik, sociale openbare dienstverplichtingen en de klachtenbehandeling.

Cover statistieken toepassing algemeen waterverkoopreglement 2021De voornaamste conclusies:

  • De coronapandemie en preventiemaatregelen van de overheden hebben een grote impact gehad.
  • Vlaanderen kende 2.761.121 klanten zonder ondernemingsnummer en 323.317 klanten met een ondernemingsnummer op 1 januari 2021.
  • 258.105 klanten zonder ondernemingsnummer hebben minstens één ingebrekestelling ontvangen.
  • De exploitanten hebben 57.233 aanvragen voor een afbetalingsplan ontvangen.
  • Er werden in totaal 777 begrenzingen uitgevoerd bij klanten zonder ondernemingsnummer. Al deze begrenzingen vonden plaats op basis van een LAC-advies om redenen van wanbetaling.  
  • De exploitanten sloten 195 klanten van het openbaar waterdistributienetwerk af. 8 afsluitingen vonden plaats op basis van een LAC-advies om redenen van wanbetaling.

Bekijk de beknopte fiche met belangrijkste trends voor waterarmoede.

Je kunt ook apart het overzicht van de cijfers per gemeente voor klanten zonder ondernemingsnummer raadplegen.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.