Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Pers / Archief persberichten / 28-09-2021 - Provincie en Vlaamse Milieumaatschappij plannen ecologische inrichting waterlopen in provinciedomein De Gavers (Harelbeke)

28-09-2021 - Provincie en Vlaamse Milieumaatschappij plannen ecologische inrichting waterlopen in provinciedomein De Gavers (Harelbeke)

De Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) werken samen om het provinciedomein De Gavers uit te breiden. Het gaat om de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied en de hermeandering van de Gaverbeek. Deze versterking van het grootste groengebied van de Kortrijkse regio gebeurt in samenspraak met de lokale besturen Harelbeke en Deerlijk. De Gavers is met ongeveer 800.000 bezoekers per jaar het drukst bezochte provinciedomein in West-Vlaanderen. De Provincie wil in dit gebied waterbuffering combineren met natuurontwikkeling en zachte recreatie.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.