Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / Juni 2018 / Rapporteren gemeentelijke sanering tot 15 juli

Rapporteren gemeentelijke sanering tot 15 juli

26-06-2018
Nog tot en met 15 juli 2018 kan je als rioolbeheerder de rapportering over de gemeentelijke sanering online invullen. In de rapporteringstool vind je ook de resultaten over de kostenefficiëntie en ecologische performantie van het rioolbeheer in jouw gemeente.

De rioolbeheerders die al gestart zijn met de rapportering, hebben het vast gemerkt: de online rapporteringstool is grondig vernieuwd:

  • Het kasstroomoverzicht is aan de rapportering toegevoegd. Dat is nodig om de naleving van de wettelijke bepalingen adequaat te kunnen opvolgen.
  • De bestaande rapportering in het kader van het wateruitvoeringsprogramma en rapportering over de karakteristieken van de rioolbeheerders zijn vereenvoudigd en in de online rapporteringstool geïntegreerd, om de rapporteringslasten tot een minimum te beperken.

Ga naar de online rapporteringstool

 

 

Rapport 'Kosten voor riolering' online

Samen met de start van de rapportering is een nieuwe editie van het rapport 'Kosten voor riolering' gepubliceerd. Het rapport geeft je een overzicht van de organisatie, financiering en kostenefficiëntie van de rioleringssector.

Enkele conclusies:

  • De afvoer van ons afvalwater kost gemiddeld 51 euro per inwoner of 0,86 eurocent per m³ water kost.
  • De gemiddelde kostendekkingsgraad bedraagt 127% en 81% gemeenten werken kostendekkend.

Lees het rapport 'Kosten voor riolering – rapportering 2016'

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.