Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2016 / Nieuwe drinkwatertarieven op 1 januari 2017

Nieuwe drinkwatertarieven op 1 januari 2017

15-12-2016
Het tariefplan 2017-2022 van elke watermaatschappij zal eind december gekend zijn. Voor het eerst geven de watermaatschappijen een kijk op de verwachte evolutie van hun kosten en opbrengsten voor drinkwatervoorziening en leggen ze een tariefpad vast voor de komende jaren. De WaterRegulator van de Vlaamse Milieumaatschappij controleert momenteel de laatste tariefplannen.

De WaterRegulator kijkt na of het tariefplan in overeenstemming is met de geldende regels, degelijk onderbouwd werd en de gevraagde tariefevolutie verantwoordt. De watermaatschappijen publiceren het tariefplan op hun website wanneer het is goedgekeurd. In de loop van 2017 zal de WaterRegulator informatie uit de verschillende tariefplannen vergelijken en hierover rapporteren.

Eerder dit jaar keurden de vennoten (de gemeenten) van de watermaatschappij  het tariefplan goed en de abonnee kon tijdens de consultatie  reageren.

Schema procedure consultatie tariefplan

De WaterRegulator volgt de tarieven op en controleert jaarlijks de uitvoering van de tariefplannen. De resultaten daarvan zullen worden gedeeld, zodat vennoten en geïnteresseerden inzicht krijgen in de drinkwatertarieven. Zo kunnen ook de gemeentelijke vennoten, net als de WaterRegulator,  actie ondernemen als dit nodig zou zijn. De tariefregulering draagt op die manier bij tot een efficiënte, rechtvaardige, duurzame en transparante drinkwatersector.

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 15 december 2016

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.