Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuwsbrief / December 2016 / Erkenning boorbedrijf voortaan verplicht

Erkenning boorbedrijf voortaan verplicht

15-12-2016
Vanaf 1 januari mogen enkel nog erkende boorbedrijven grondwaterboringen uitvoeren. Een boorbedrijf moet dan een erkenning in het kader van VLAREL bezitten om het merendeel van de boorwerkzaamheden te mogen uitvoeren.

Het gaat dan onder meer om het plaatsen van bronbemalingen, de aanleg van grondwaterwinningen, het uitvoeren van geotechnische boringen, boringen voor het plaatsen van bodemwarmtewisselaars voor geothermie, .... Aannemers worden voor deze boorwerkzaamheden verplicht om vanaf 1 januari 2017 samen te werken met een erkend boorbedrijf.

De Vlaamse Milieumaatschappij verleent de erkenning en houdt ook toezicht op de erkende boorbedrijven. Rapportering is een belangrijke voorwaarde om de erkenning te behouden.  Dit kan via het eDOV meldpunt boringen over de boorwerkzaamheden die ze hebben uitgevoerd.

De erkenning van boorbedrijven zorgt voor een beter overzicht van de locaties waar booractiviteiten plaatsvinden en een verhoogde zekerheid op de correcte uitvoering. Zo wordt de ondergrond en het grondwater beter beschermd.

Meer informatie

VMM-nieuwsbrief
Abonneer je hier op de VMM-nieuwsbrief voor milieuprofessionals.

De VMM houdt je met haar nieuwsbrief op de hoogte van het belangrijkste milieunieuws.

Editie 15 december 2016

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.