Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vlotter vanuit Schaffen naar centrum Diest door nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Demer

Vlotter vanuit Schaffen naar centrum Diest door nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Demer

04-10-2023
Gisteren plaatste de VMM een 7,5 meter lange brug over de Demer ter hoogte van de Omer Vanaudenhovelaan in Diest. Schoolgaande jeugd en andere fietsers en voetgangers die de stad binnenkomen vanuit de richting van Schaffen kunnen zo vlotter naar het centrum. De vorige brug maakte plaats voor een verdeelconstructie die op termijn het waterpeil van de Demer beter moet regelen.

In enkele uren tijd werd de nieuwe fiets- en voetgangersbrug gisterennamiddag in zijn geheel met een kraan over de Demer geplaatst. Het betonnen gevaarte is 3 meter breed en 7,5 meter lang. Het wegdek zal bedekt worden met een epoxylaag die voorkomt dat gebruikers uitschuiven.

De komende dagen wordt de brug voorzien van een voorlopige leuning en het pad naar de brug aangelegd. De definitieve stalen leuning wordt binnen een tweetal maanden geplaatst. Binnen enkele dagen is de brug wel al toegankelijk voor het grote publiek.

Kraan die brug plaatst

Waterpeil beter onder controle

De nieuwe brug kwam er ter vervanging van een oude brug enkele meters verderop. Die maakte plaats voor een verdeelconstructie op de Demer. Dit bouwwerk zal op termijn het stromende Demerwater door Diest beter sturen. Bij hevige regenval wordt de stad zo efficiënter beschermd tegen overstromingen. Op droge momenten kunnen inwoners opnieuw volop van het water genieten.

Alles over de waterwerken in Diest »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.