Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vlaanderen vecht verder tegen de wateroverlast

Vlaanderen vecht verder tegen de wateroverlast

13-02-2017
In opdracht van de VMM werkt het Leuvense bedrijf HydroScan samen met Jeremy Benn Associates een nieuwe afstromingsgevoelige kaart voor Vlaanderen uit. Op deze kaart zullen de gebieden in Vlaanderen te zien zijn die een verhoogde kans op wateroverlast hebben door afstromend regenwater van verharding en onverharde gebieden.

De recente wateroverlast van mei-juni 2016 heeft aangetoond dat dit thema zeer actueel blijft. Door de klimaatverandering en de gevolgen hiervan op neerslag zal deze problematiek in de toekomst enkel aan belang winnen.

Door de opmaak van deze afstromingsgevoelige kaart neemt de VMM een stevige stap in overstromingsbeheersing. Bij de opmaak van deze kaart zullen beide bedrijven gebruik maken van de meest recente technologie, die ook in het Verenigd Koninkrijk al zijn degelijkheid bewezen heeft. Op deze manier wordt de specifieke Vlaamse know-how over neerslagafstroming en klimaateffecten gekoppeld aan deze Engelse spitstechnologie.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.