Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vlaamse Waterdagen trappen af met bijna 100 activiteiten op de kalender

Vlaamse Waterdagen trappen af met bijna 100 activiteiten op de kalender

18-03-2022
Ontspannende wandel- en fietstochten, muziek aan het water, leerzame wateractiviteiten, een opruimactie met de kano, webinars rond duurzaam watergebruik… Het is maar een kleine greep uit de bijna 100 spetterende activiteiten die overal in Vlaanderen doorgaan tussen 19 en 27 maart. Meer dan 60 partners zetten met de Vlaamse Waterdagen hun waterengagement in de kijker. Samen tonen ze dat er heel wat beweegt op het vlak van water in Vlaanderen

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir: “De voorbije jaren is voor velen duidelijker dan ooit geworden hoe waardevol water is. In periodes van droogte is het een schaars goed waar we naar smachten, in periodes van extreme waterval beseffen we dan weer als geen anders dat we er ruimte voor moeten maken. Tijdens de Vlaamse Waterdagen maakt de Vlaamse Milieumaatschappij met vele activiteiten op talloze plaatsen in Vlaanderen tastbaar hoe belangrijk ons blauwe goud is”.

Water is misschien wel onze waardevolste grondstof. We werken er in Vlaanderen met tal van organisaties dagelijks aan: van natuurprojecten tot waterrecreatie, van droogtemaatregelen tot overstromingsbescherming, van drinkwaterproductie tot afvalwaterzuivering … En daar mogen we terecht trots op zijn.

9 dagen lang wateractiviteiten

De Vlaamse Waterdagen zetten 9 dagen lang alle wateractiviteiten in de kijker die op of rond Wereldwaterdag (22 maart) worden georganiseerd. Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij: ”Met de Vlaamse Waterdagen bieden we een platform aan alle waterpartners aan om hun waterengagement in de kijker te zetten. 9 dagen lang kan je overal in Vlaanderen ontdekken hoe we aan water werken. Het aanbod is zeer ruim, dus er zit ongetwijfeld voor iedereen wel iets leuks tussen. Het doel van de Vlaamse Waterdagen is duidelijk: jong en oud laten ervaren hoe mooi en belangrijk water is.”

Waar je kan je een Waterdagenactiviteit doen?

Op www.waterdagen.be/evenementen vind je de volledige kalender met alle activiteiten die verspreid over Vlaanderen doorgaan van 19 maart tot en met 27 maart. Daarnaast zijn er ook verschillende digitale activiteiten die je gewoon van thuis uit kan meedoen

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.