Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Ontdek alle VMM-Waterdagenactiviteiten

Ontdek alle VMM-Waterdagenactiviteiten

16-03-2022
Dat we water héél belangrijk vinden bij de Vlaamse Milieumaatschappij is geen groot geheim. Daarom organiseren we samen met heel wat waterpartners een pak spetterende wateractiviteiten. We stellen je met trots 11 Waterdagenactiviteiten voor die de VMM vanaf zaterdag 19 maart tot en met zondag 27 maart (mee) organiseert.

Leuven (Jazz) meets Waterdagen (20 maart)

Leuven Jazz-SluisparkIn unieke settings langs het water in Leuven (Sluispark, Balk van Beel en de Dijleterrassen) brengen we een reeks kleinschalige, gezellige jazzconcerten als ode aan het water. Aansluitend kan je een gegidste wandeling of de audiotour ‘Op ontdekking langs het water in Leuven’ meepikken, water proeven in de Waterbar of zelf de kwaliteit van het Leuvense water checken aan onze infostand in het Sluispark

Ontdek hier meer over onze activiteiten in en rond het Sluispark!

Op zoek naar ‘monsters’ in de Kleine Nete (22 maart) 

 Monsters in de kleine neteWist je dat je de waterkwaliteit van een waterloop kan bepalen aan de hand van het leven in een waterstaal?  Aan de vistrap op de Kleine Nete in Grobbendonk tonen we je hoe biologisch wateronderzoek in zijn werk gaat. Je kan er ook een kijkje nemen in de ‘krabbensleuf’, een ingenieus systeem waarmee we jaarlijks duizenden invasieve Chinese wolhandkrabben vangen.

Alle info hierover vind je hier terug

Klimaatadaptatie webinar: Slim en duurzaam watergebruik (22 maart)

Webinar Klimaatadaptatie

Ons klimaat wijzigt, en die verandering zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op voor steden en gemeenten. Een van die uitdagingen is slim en duurzaam watergebruik.

Hoe kunnen we de waterstress in Vlaanderen beperken? Welke initiatieven neemt de overheid? Hoe kan een gemeente zelf aan de slag? In een boeiend webinar
nemen we je graag mee op zoek naar antwoorden.

Bekijk de webinar hier.

Ontdek de Zuunbeek – 2 terreinbezoeken (23 maart)

terreinbezoek zuunbeekWil jij weten hoe het beheer van de Zuunbeek in Sint-Pieters-Leeuw in elkaar zit? Wat de functie van het wachtbekken Volsem is en hoe er wordt gewerkt aan de waterberging van de Zuunbeek? Onze medewerkers nemen je mee op het terrein.

Je kan kiezen uit 2 terreinbezoeken en naar een infoavond over het lokale waterbeheer

Erop uit met geluid: 5 audiotours om waterlopen wandelend te ontdekken (19 t.e.m. 27 maart)

Audiotour_WarmbeekNiets zo leuk als een deugddoende wandeling langs het water, waar je ook nog iets van opsteekt. Tijdens de Waterdagen kan je wanneer je maar wil, genieten van 5  audiotours langs verschillende waterlopen in Vlaanderen:

Belini Cycling challenge 58 & 80km (27 maart)

Belini Cycling ChallengeVoor zij die graag de fiets nemen is er ook een activiteit voorzien tijdens de Vlaamse Waterdagen. Binnen het Life Belini project organiseren we een Cycling evenement dat afgepijld is gedurende de hele periode, maar op 27 maart voorzien we ook een bevoorrading in Pepingen. Deze heeft twee verschillende routes met een korte en langere route van 58 en 80km.

Daarnaast zijn we ook nog bij activiteiten van andere organisatoren betrokken

Zin in meer spetterende activiteiten? Kijk dan zeker eens op www.waterdagen.be. Je vindt er bijna 100 activiteiten en vast wel iets naar jouw zin!

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.