Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Nieuw digitaal platform Omgevingsinformatie Vlaanderen

Nieuw digitaal platform Omgevingsinformatie Vlaanderen

27-11-2023
Informatie over milieu en ruimte in Vlaanderen wordt een stuk toegankelijker. Wie bijvoorbeeld emissies van bedrijven of omgevingsinformatie over een specifieke locatie wil opzoeken, kan dat voortaan via het digitale platform Omgevingsinformatie Vlaanderen.

Dat actuele omgevingsinformatie toegankelijk moet zijn, was onder meer een aanbeveling van de PFAS-commissie, de parlementaire commissie die werd opgericht naar aanleiding van de PFAS-problematiek rond 3M in Zwijndrecht. De aanbeveling hield in dat omgevingsinformatie transparant moet zijn en makkelijk te raadplegen.

Dat de informatie nu gebundeld is op één plaats, maakt het makkelijker om ze op te zoeken. Het raadplegen is ook eenvoudig. Dat kan door te zoeken op locatie, op naam van de verontreinigende stof of door de thematische databanken van het beleidsdomein Omgeving, zoals Databank Ondergrond Vlaanderen, te doorzoeken.

Benieuwd naar omgevingsinformatie voor jouw stad, gemeente of buurt?

Raadpleeg Omgevingsinformatie Vlaanderen »

Omgevingsinformatie Vlaanderen is een samenwerking tussen Departement Omgeving, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de Vlaamse Milieumaatschappij en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.