Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Veel grondwaterstanden blijven laag

Veel grondwaterstanden blijven laag

11-02-2020
De aanvulling van het grondwater verloopt normaal voor de tijd van het jaar, maar de stijgingen zijn niet sterk genoeg om de lage grondwaterstanden van de voorbije maanden te compenseren. Met 72,1 % blijven de meeste standen dan ook laag voor de tijd van het jaar.

Het begin van februari was een stuk natter dan normaal in bijna heel Vlaanderen, maar januari was een vrij droge maand. De meerderheid van de grondwaterstanden blijft daardoor zeer laag (42,2 %) of laag (29,9 %). De voorbije maand steeg het grondwater wel op 73,4 % van de locaties. Vorige maand was het totale aantal lage grondwaterstanden nog 80 %.

Voor volgende maand verwachten we een verder herstel van de grondwaterstanden.

Toestand van het watersysteem - februari 2020

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.