Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Regen op komst met mogelijk lokale wateroverlast

Regen op komst met mogelijk lokale wateroverlast

23-07-2021
Van zaterdag 24 juli tot en met dinsdag 27 juli worden regelmatig buien voorspeld, met kans op lokaal onweer. In heel Vlaanderen zijn er buien met veel neerslag op korte tijd mogelijk, die plaatselijk voor wateroverlast kunnen zorgen.

Actuele situatie op 25 juli

Na de overvloedige neerslag van vorige week zijn de waterpeilen op de meeste onbevaarbare waterlopen reeds aanzienlijk gedaald.

Enkel in het Demerbekken blijven de waterpeilen in de omgeving van de wachtbekkens van Schulensbroek en Webbekomsbroek nog hoog. Op de boven- en zijlopen van de Demer is de volledige bergingscapaciteit van alle wachtbekkens beschikbaar. In de wachtbekkens Schulensbroek en Webbekomsbroek is ongeveer 40% bergingscapaciteit vrijgemaakt. 

Zondag trekt een regenzone over het westen van Vlaanderen. In de loop van de dag kunnen intense buien ontstaan, met kans op onweer. Lokale wateroverlast is niet uitgesloten bij intense (onweers)buien.  

Ook maandag en dinsdag worden regelmatig buien verwacht en lokaal onweer. Daarna worden de buien minder intens en vanaf donderdag wordt er overwegend droog weer verwacht.

Volg de waterstanden en voorspellingen op www.waterinfo.be »

VMM volgt de situatie op de voet op

Onze hydrologen volgen 24/24 de waterstanden, radarbeelden, neerslaghoeveelheden en weersvoorspellingen op. De werking van de stuwen en kleppen wordt pro-actief gecontroleerd. Bij mogelijke problemen op waterlopen wordt de situatie ook op het terrein opgevolgd en indien mogelijk ingegrepen om waterschade te voorkomen. De hulpdiensten en lokale overheden worden daarbij steeds verwittigd, zodat ook zij paraat zijn. Op www.waterinfo.be vind je steeds de meest actuele informatie.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.