Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Meer beleving en ecologisch herstel in natuurgebied Schulensbroek

Meer beleving en ecologisch herstel in natuurgebied Schulensbroek

24-06-2022
Vanaf vandaag kunnen ook mensen met een rolwagen mee genieten van het familiebelevingspad aan het Schulensmeer in Lummen. Bij de inhuldiging lichtten we meteen ook onze herinrichtingswerken toe.

De inrichting van het rietmoeras in de zuidzone van het Schulensmeer zit in de afwerkingsfase, en de aanleg van de paaivijvers en hengelplaatsen aan de noordoost-zijde werkten we intussen af.

foto inhuldiging belevingspad life delta

Aan de noordwestelijke oever legden Natuurpunt en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren een (rolwagenvriendelijk) familiebelevingspad aan waarlangs een heus kinderavonturenpad door het bos loopt.

Deze werken worden uitgevoerd binnen het Europese Life project Delta en mee ondersteund door de Blue Deal.

 

Met de herinrichting van het Schulensbroek geven we recreatie en natuur opnieuw alle kansen. We maken een gebied van meer dan 20ha weerbaarder tegen klimaatschokken zoals langdurige droogte en hevige regenval, de natuur krijgt opnieuw ruimte en tijd om volop te groeien en te bloeien en al die schoonheid zal ook maximaal te bewonderen zijn door iedere natuurliefhebber, mobiel en minder mobiel.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.