Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hoge ozonconcentraties komende dagen

Hoge ozonconcentraties komende dagen

30-06-2015
Vandaag dinsdag 30 juni wordt het warm en zeer zonnig met maximumtemperaturen die kunnen oplopen tot 30°C in de Kempen. De combinatie van luchtvervuiling met het warme en zonnige weer zal zorgen voor verhoogde ozonconcentraties in de lucht. De matige wind zal er wel voor zorgen dat de ozonconcentraties de drempel van 180 microgram/m³ niet zullen overschrijden.

Morgen wordt het nog warmer met temperaturen die kunnen oplopen tot 33°C. Door de opstapeling van de luchtvervuiling gedurende de voorbije dagen zullen de ozonconcentraties gevoelig oplopen. Er worden ozonconcentraties verwacht tussen 160 en 200 microgram/m³. De kans op overschrijding van de Europese informatiedrempel van 180 microgram/m³ is groot.

Blijf op de hoogte

De Vlaamse Milieumaatschappij meet de ozonconcentraties in Vlaanderen. Volg de actuele waarden op de voet via onze website.

Wat te doen bij hoge ozon?

Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Zorg ervoor dat ze voldoende water, koelte en rust krijgen.

Je kan ook zelf je steentje bijdragen om de luchtverontreiniging te verminderen. Lees hier enkele tips voor een betere luchtkwaliteit.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.