Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Gezond uit eigen grond

Gezond uit eigen grond

27-03-2015
De moestuin is aan een ware opmars bezig in Vlaanderen. Droom je ook van groenten van eigen kweek? Zorg dan voor een gezonde grond, een goede inrichting en ecologisch onderhoud. Hoe je dat doet? Dat vind je vanaf nu allemaal op gezonduiteigengrond.be.

Doe de test

We willen graag gezond voedsel uit de eigen streek en steken daarvoor steeds liever de handen uit de mouwen. Maar groenten kweken doe je liefst in gezonde grond. Ook voor kippen is dat belangrijk, zeker als je de eieren wilt opeten. Weet je niet zeker of je tuingrond proper is, omdat je bijvoorbeeld pas verhuisd bent of naast een drukke straat woont? Speel dan op zeker en doe de test! Heb je eerder al eens een bodemanalyse of kippenrenanalyse laten uitvoeren? Dan kan je ook die resultaten ingeven op de website om advies te krijgen.

Aan de slag

Is je bodem gezond, dan kan je aan de slag. Ook daarvoor vind je alle tips op www.gezonduiteigengrond.be. Hoe richt je je grond het best in? Sommige mensen hebben een ruime tuin, anderen dan weer een beperkt terras. Toch kan je ook op een kleine oppervlakte heel efficiënt tuinieren. Het allerbelangrijkste is dat je dat ecologisch doet. Dus zonder pesticiden! Er zijn heel wat goede alternatieven om ongewenste kruidgroei of diertjes te bestrijden. Kijk ook eens op www.vmm.be/zonderisgezonder.

En dan nu: aan de slag!

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.