Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Brochure: Succesfactoren voor leefbare steden en gemeenten

Brochure: Succesfactoren voor leefbare steden en gemeenten

19-06-2024
Ben je betrokken bij de opmaak van de lokale beleidsplannen? Zorg je voor de uitvoering ervan? Wij bundelen voor jou de belangrijkste milieu-uitdagingen van de komende jaren en reiken mogelijke oplossingen aan in een handige publicatie. Download ze hier.

Waarom maken wij een infobrochure voor lokale besturen?

De leefbaarheid van een stad of gemeente bepaalt het welzijn van de inwoners en draagt bij tot een duurzame toekomst voor ons allemaal. Steden en gemeenten kunnen een groot verschil maken met hun milieu- en klimaatbeleid. Daarover kon je al uitgebreid lezen in onze themanieuwsbrief van de maand april.
Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 biedt de Vlaamse Milieumaatschappij kennis en inspiratie om hun engagement daarin te versterken. Of je nu betrokken bent bij de opmaak van lokale beleidsplannen of verantwoordelijk bent voor de uitvoering ervan, onze brochure bundelt de belangrijkste milieu-uitdagingen en reikt mogelijke oplossingen aan.

Wat staat erin?

In de brochure ontdek je vijf cruciale milieu-uitdagingen die je als stad of gemeente kan aanpakken om de leefbaarheid te vergroten:
  1. Propere waterlopen
  2. Een efficiënt beheer van afvalwater
  3. Klimaatbestendige steden en gemeenten
  4. Bescherming tegen droogte en wateroverlast
  5. Een betere lokale luchtkwaliteit

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.