Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / De VMM tot je dienst!

De VMM tot je dienst!

14-03-2019
Hoe we kunnen samenwerken met gemeentebesturen en welke dienstverlening biedt de VMM aan… dat was het thema van 3 infomarkten voor lokale besturen. Meer dan 200 schepenen en burgemeesters kwamen ontdekken wat de VMM voor hun gemeente in petto heeft.

"Ik wist niet dat VMM dit allemaal voor mij kon betekenen!"

Die reactie kregen we regelmatig te horen van lokale mandatarissen. Met een gevarieerd programma aan infosessies, workshops en een doorlopende infomarkt met 7 standen konden de deelnemers ontdekken wat de VMM voor hen doet. En dat werd gesmaakt.

Klimaatverandering, luchtkwaliteit, drinkwatervoorziening en waterfactuur, beheer van rioleringsinfrastructuur en waterlopen... het zijn maar enkele van de thema's die aan bod kwamen.

Kon je er niet bij zijn? Of was je aanwezig en deel je graag de informatie met je collega's?

Download de presentaties

Je gemeente in  cijfers

Detail van een gemeentedashboard.Hoe is de toestand van het milieu in jouw gemeente? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Daarom verzamelde de VMM 20 indicatoren voor je gemeente met de meest recente cijfers voor lucht, water en klimaat.

Het gemeentedashboard werd in primeur voorgesteld op de infomarkten en vind je vanaf nu ook online.

Bekijk het dashboard voor je gemeente

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.