Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / 50 Vlaamse Aerohelden gezocht!

50 Vlaamse Aerohelden gezocht!

01-03-2021
De VMM zoekt samen met haar partners van het Europese TransfAIR-project 50 Vlaamse Aerohelden tussen 6 en 12 jaar. Ga jij mee op missie om de luchtkwaliteit te onderzoeken?

Grensoverschrijdend

Voor dit grensoverschrijdend burgeronderzoek gaan 50 Vlaamse, 50 Waalse en 50 Franse gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar aan de slag met de luchtkwaliteit in hun buurt. Het onderzoek loopt in de grensregio van West- en Oost-Vlaanderen, Wallonië en Hauts-de-France tussen april en juli.

Ben je geselecteerd, dan sturen we je eind maart via de post een sensor waarmee je, in combinatie met een mobiele app, de luchtkwaliteit kan meten. Vanaf dan krijg je elke maand een verrassing of wetenschappelijke uitdaging via de post of via e-mail. Je hebt geen voorkennis nodig en 1 à 2 uurtjes per week zijn genoeg om de luchtkwaliteit te meten.

Zin om samen met je gezin een Aeroheld te worden? Schrijf je dan in tot en met 21 maart 2021.

Ik wil mee de luchtkwaliteit onderzoeken!

 

 

Informatie uitwisselen

Aerohelden maakt deel uit van het Europees Interreg V FWVl-project met partners IRCEL, VMM, ISSeP, AWAC, Atmo Hauts-de-France. Dit burgeronderzoek heeft geen commerciële doeleinden maar een wetenschappelijke opzet. Hiermee wordt informatie uitgewisseld en de monitoring rond luchtkwaliteit in deze grensoverschrijdende regio geharmoniseerd. Deelnemende gemeenten zijn alle gemeentes van West-Vlaanderen en een deel van Oost-Vlaanderen (Brakel, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Aalter, Deinze (stad), De Pinte, Destelbergen, Evergem, Gavere, Gent (stad), Lievegem, Lochristi, Melle, Merelbeke, Moerbeke-Waas, Nazareth, Oosterzele, Sint-Martens-Latem, Wachtebeke, Zulte).

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.