Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Klimaat / Hitte-eilanden in steden / Hitte-eilandeffect in en rond steden in Vlaanderen en Brussel (2023)

Hitte-eilandeffect in en rond steden in Vlaanderen en Brussel (2023)

Deze grafiek geeft de grootte van het hitte-eilandeffect weer in en rond steden in Vlaanderen en Brussel, uitgedrukt in hittegolfgraaddagen voor de zomer van 2023.

Figuur opgemaakt op basis van temperatuurmetingen telkens in een stedelijk meetstation en een ruraal meetstation. *Voor Gent is een derde meetstation beschouwd, gelegen in de stedelijke plantentuin. En in Brussel betreft het derde meetstation een voorstedelijk meetstation in Ukkel.

Bron: VMM op basis van VITO

Zoom

Cijfers in Excel

Embed link
<iframe border="0" width="100%" height="500" allowfullscreen="allowfullscreen" src="https://www.vmm.be/klimaat/hitte-eilanden-in-steden/hitte-eilandeffect-steden/embed></iframe>

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.