Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Presentaties / Infomarkt overstromingen Londerzeel

Infomarkt overstromingen Londerzeel

Op 18 juni 2024 organiseerde de VMM samen met de gemeente Londerzeel, Provincie Vlaams-Brabant en het Bekkensecretariaat Benedenscheldebekken een infomarkt voor de inwoners van de vallei van de Vliet-Molenbeek. Dit in het kader van de evaluatie van de overstromingen en het Riviercontract Vliet-Molenbeek.

We gaven uitleg over de complexe waterproblematiek van het valleigebied en visualiseerden de omvang van de overstromingen begin 2024 met dronebeelden. Inwoners informeerden zich ook over wat ze zelf kunnen doen om hun woning te beschermen.

De vallei van de Vliet-Molenbeek is kwetsbaar voor overstromingen. De reeds uitgevoerde investeringen voorkomen schade, maar er blijven nog een aantal knelpunten aanwezig.

Om die knelpunten aan te pakken, engageerden 19 partners zich in 2022 in het riviercontract voor de Vliet-Molenbeek met 43 acties. Het gaat van concrete infrastructuurwerken en voorbereidende studies tot sensibilisering en educatie.

Download de presentatie

 

De VMM, jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving.

» Over VMM

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.