Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Veterinaire antibiotica in water 2017-2018

Veterinaire antibiotica in water 2017-2018

Uitgave 16-03-2020Dit rapport bespreekt de verontreiniging door veterinaire antibiotica in de waterketen in Vlaanderen in 2017 en 2018.

Cover rapport veterinaire antibiotica

  • Zowel in oppervlaktewater als in grondwater stellen we veterinaire antibiotica vast.
  • Op basis van de huidige onderzoeksresultaten, blijkt antibioticaresistentie van indicatorbacteriën (zoals E. coli) van ondergeschikt belang te zijn.
  • Op basis van de vastgestelde concentratie in de bronnen bestemd voor drinkwaterproductie, vormt de beperkte aanwezigheid van veterinaire antibiotica momenteel geen risico voor het drinkwater dat geleverd wordt in Vlaanderen.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.