Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Publicaties / Uitbreiding Klimaatportaal Vlaanderen met klimaatadaptatietools

Uitbreiding Klimaatportaal Vlaanderen met klimaatadaptatietools

Uitgave 25-04-2023Het Klimaatportaal Vlaanderen is uitgebreid met klimaatadaptatietools. De eerste tool betreft de plantool, waarmee lokale overheden zicht krijgen op de mogelijke effecten van adaptatiemaatregelen op hun grondgebied. De andere tool betreft de projecttool, waarmee ontwerpers en ontwikkelaars (of ondersteunende bureaus) op projectniveau kunnen evalueren hoe klimaatbestendig de aanleg of heraanleg van een project is tegen 2050. Deze rapporten helpen je op weg.

Het rapport 'klimaatadaptatietools: methodologische beschrijving' beschrijft op hoofdlijnen de methode achter zowel de plantool als de projecttool. Specifiek wordt meer ingegaan op de opbouw en het beoogde doel van de adaptatietools, adaptatiemaatregelen, adaptatiedoelen, klimaateffectmodellen en adaptatie-potentieelkaarten. Voorts wordt ook beschreven hoe kwetsbaarheden worden bepaald, net als kosten, vermeden schade en co-benefits.

Het rapport 'klimaatadaptatietools: projecttool' beschrijft de werkwijze van de projecttool die je vindt op het Klimaatportaal Vlaanderen.

Rapport methodologisch

 Rapport projecttool

 

 


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.