Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Typebestek natuurlijke oever (deel 2)

Typebestek natuurlijke oever (deel 2)

UitgaveHieronder vindt je het tweede deel van een typebestek voor de oeversteviging op natuurlijke wijze.

Het typebestek bestaat uit drie delen.

Dit is het tweede deel. Het  is een praktische handleiding voor de inrichting van de oevers. Dit gebeurt aan de hand van een beslissingstabel, die toelaat na te gaan of een oever in aanmerking komt voor natuurlijke en natuurtechnische oeverbescherming. De verschillende concepten die voor de inrichting kunnen worden gebruikt zijn onder de vorm van fiches weergegeven.

Deze teksten zijn vrij te gebruiken voor de opmaak van bestekken mits bronvermelding. Het gieten van de vereiste informatie in bestekvorm kan hierdoor op een veel vlottere, tijdsbesparende wijze gebeuren. Extraheren van informatie, zoals bv. de kwalitatieve vereisten van welbepaalde oeververstevigingsmaterialen, is dan nog slechts een kwestie van 'knippen' en 'plakken'.

Document acties

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.