Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Publicaties / Riviercontract voor de vallei van de Kerkebeek

Riviercontract voor de vallei van de Kerkebeek

Uitgave 17-04-2018Onderzoeken of woningen individueel beschermd kunnen worden; bijkomend bufferen van water; opmaken van hemelwaterplannen; plaatsen van extra waterpeilmeters; … Dat is maar een greep uit de meer dan 50 maatregelen die zijn vastgelegd in het riviercontract. Het doel: het overstromingsrisico verder verminderen in Sint-Michiels (Brugge) en Zedelgem.

Het riviercontract is het eindpunt van een anderhalf jaar (2017-2018) durend participatieproject. Daarbij werden burgers, organisaties en alle overheden betrokken. Het riviercontract stelt wie wat zal onderzoeken of uitvoeren. Het contract geldt voor een periode van 5 jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Op 17 april 2018 werd het officieel ondertekend door de Vlaamse Milieumaatschappij, de provincie West-Vlaanderen, de stad Brugge, de gemeente Zedelgem, de Vlaamse Landmaatschappij, het departement Landbouw en Visserij, het departement Omgeving, het bekkensecretariaat Brugse Polders, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Waterweg nv, de burgervertegenwoordigers en Natuurpunt Zedelgem.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.