Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Publicaties / Overstromingsaanpak op de Molenbeek-Zandbergen

Overstromingsaanpak op de Molenbeek-Zandbergen

Uitgave 21-04-2010Infokrant over de aanleg van drie gecontroleerde overstromingsgebieden.

De Molenbeek-Zandbergen, een zijrivier van de Dender, heeft meermaals aanleiding gegeven tot aanzienlijke wateroverlast. Om de omwonenden beter te beschermen, plant de VMM nu drie gecontroleerde overstromingsgebieden (GOG's): een GOG ter hoogte van de Vuilstraat in Geraardsbergen (GOG Molenbeek), een GOG op de Moenebroekbeek aan de N42 in Lierde (GOG Moenebroekbeek), en op de Ophasseltbeek aan de N42 op de grens van Lierde en Geraardsbergen (GOG Ophasseltbeek). In een eerste fase wordt het GOG Molenbeek en het GOG Ophasseltbeek uitgewerkt. Deze infokrant geeft een goed inzicht in de plannen.


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.