Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Publicaties / MONEOS Eerstelijnscontrole fysico-chemische data Schelde-estuarium tot 2012

MONEOS Eerstelijnscontrole fysico-chemische data Schelde-estuarium tot 2012

Uitgave 09-09-2015Dit rapport beschrijft de eerstelijnscontroles van de meetgegevens tot 2012 die gegenereerd worden in kader van het project MONEOS.

Het Schelde-estuarium is een zeer dynamisch en complex systeem van meer dan 33000 ha dat continu aan verandering onderhevig is. Aangezien het volledige traject van het estuarium tussen Gent en het mondingsgebied één samenhangend geheel vormt (onderhevig aan getij) is een integraal beheer op internationaal niveau vereist.

In 2009 werd daarom een consistent monitoringsprogramma voor het volledige Schelde-estuarium opgesteld, kortweg MONEOS genoemd (Monitoring effecten ontwikkelingsschets 2010). Dit rapport biedt een evaluatie van fysisch-chemische data van het oppervlaktewater uit de periode van 1996 tot en met 2012. De bedoeling is om de ontwikkeling van de waterkwaliteit op verschillende plaatsen in het Schelde-estuarium op te volgen.

Download de digitale figuren voor alle locaties (ZIP-file, 12 MB)


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.