Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Publicaties / Lozingen in de lucht 2000-2014

Lozingen in de lucht 2000-2014

Uitgave 17-12-2015Uit dit rapport blijkt dat er in 2014 opnieuw minder luchtverontreinigende stoffen en broeikasgassen in Vlaanderen geloosd werden. Dat is een bevestiging van de algemeen dalende tendens die we sinds 2000 zien.

Het rapport geeft een overzicht van de uitstoot van de belangrijkste luchtverontreinigende stoffen en broeikasgassen voor de sectoren industrie en energie,  gebouwenverwarming,  verkeer, off-road machines, land- en tuinbouw, natuur en landgebruik.

Tussen 2000 en 2014 stijgt het relatieve aandeel van de gezinnen en het verkeer voor de meerderheid van de luchtverontreinigende stoffen. Dit betekent niet dat er geen maatregelen werden genomen om de uitstoot te verminderen, maar die compenseren niet altijd voor de toenemende activiteit in deze sectoren. Zo wordt bijvoorbeeld steeds meer hout verbruikt als verwarmingsbron. Dat is duidelijk merkbaar in de toename van het aandeel van de emissies door de gezinnen.

Bijlagen bij het rapport Lozingen in de lucht 2000-2014


vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.